Almás krumpli

Az almás krumpli a primitív köretek családjába tartozik.
Fefedezését 2007 környékére datálják a kutatók, egy budapesti lakótelepi lakásban bukkant fel először.

A hozzá kapcsolódó legenda szerint Amea egy vacsora elkészítésekor döbbent rá, hogy nincs otthon annyi krumpli, ami egy kétszemélyes vacsora mellé megfelelő mennyiségű köretet eredményezzen. Mivel a készülő vacsorát nem hagyhatta magára, leleményességét vette elő a probléma feloldására. Alma volt otthon, közvetlenül a krumpli mellett, így adta magát az ötlet.

Elkészítéséhez nem kell M-típusú szakácsnak lenni.
Kell hozzá:

– krumpli,
– alma,
– kevés olaj,
– só, bors, fokhagyma

almaskrumpli_01

Felkockázod a krumplit.
Felkockázod az almát.
Kevés olajjal meglocsolod.
Megküldöd a fűszerekkel.
Összekevered.

almaskrumpli_02

Betolod a 200 fokos sütőbe úgy 40 percre, míg aranybarnára sül.
Néha megkevered, hogy egyenletesebben piruljon.
Közben csinálhatsz bármit – például vacsorát.

almaskrumpli_03

Amikor kész van, örülsz.
Eszel.

almaskrumpli_04

Almás krumpli” bejegyzéshez 4ozzászólás

Hozzászólás