Döbbenet

arrest

Még egy sztori, most a szellemileg túl korán nyugállományba vonult ismerősökről, akik albérletet váltottak.
Belvárosi lakás, gangos ház, kicsit lepukkant, de hipergyorsan és jó áron találták, az előző lakók csak egy nappal korábban léptek le, délután már be is lehetett cuccolni, hát tiszta mázli.
A sporttáskák porfelhőt vernek a szőnyegen, az összekötött fülű teszkós szatyorból előkerül az olcsó sör, ezzel a kipakolás meg is van. Döglés a kanapén, a tv-ben színesen villódzik a National Geographic.
És jön a remek ötlet: “Gyúccsunkrá. Jó.”

Néhány vicces cigi hamar elvezette őket a megvilágosodásig, ahol a csikóhalak ostoba tekinteténél viccesebb dolog a világon nincs, idétlen vihogás, lazulás, mázlifaktor méregetése.
Na, ebbe az idilli képbe kb. ekkor robbant be az ajtó, egy csapatnyi feketébe öltözött kommandós berajzott a lakásba, a két istenbarma meg csak ült és tágra meredt pupillákkal szemlélte az akcióba fordult természetfilmet.
A rend éber őrei kihalászták az igazolványokat a tárcákból, majd gyanúsan hosszas tanulmányozás után megszólalt az egyik: te, ezek nem azok.
Ekkor már a szomszédok is megjelentek, hogy hát az előző lakók leléptek délelőtt, a srácok csak most érkeztek, igazán nem kell a veséjükön térdelni. Mondjuk a felnyírt hajú kis köcsögnek azért csak tessenek nyugodtan lekeverni vagy két tockost, ahogy kinéz, megérdemli.
Ezek közben a nappaliban kiterítve, hátracsavart kézzel, arccal a kopott parkettán, egy-egy kommandóssal a hátukon.
Na és ahogy kezd tisztulni, hogy ez már nem a film, hanem a nyomorult szerencséjük pont most rúgta hátba őket, Gabika odaszól a haverjának:
– Döbbenet.
– …az.
És ennyiben maradtak, meg fekve.
A szervek észrevették a nüansznyi hibát, hogy bár jó helyen vannak, csak éppen pont a kritikus napnyi késéssel, ami alatt lecserélődtek a lakók, szóval felálltak a srácokról és mondták, hogy ‘bocsmá. Aztán kisunnyogtak a kecóból és visszatámasztották maguk mögött a bejárati ajtót a helyére, mintha nem is hiányozna a keret.
Ezek meg visszaültek a kanapéra, rágyújtottak a nagy zavarban elkobzatlanul maradt cigire és átváltottak National Geographicról a Spektrumra, hátha az nem ilyen durva.

Hozzászólás